تبلیغات
فروشگاه عسل کوهستان
سایت عسل کوهستان
عسل طبیعی کوهستان،مرغوبترین عسل خالص ایران - عسل طبیعی کوهستان و انواع عسل از نظر موم

عسل بدون موم

 

عسل به شهد گلها اطلاق می شود که زنبور عسل پس از تغذیه از گیاهان مختلف ساخته باشد .
زنبوران عسل دارای نیروی ذاتی هستند که گلهای مفید را از غیر مفید تشخیص می دهند.

آنها با علاقه فراوان سراغ تمام گیاهان طبی و گلهای شفا بخش می روند و عصاره ذیقیمت این گلهای قشنگ و مفید را گرفته و به بهترین شکل در اختیار ما قرار می دهند.

این عسل کاملا طبیعی و سرشار از مواد غذایی و حیات بخش بوده و می تواند تمام نیاز های غذایی را بر طرف کند ، زیرا که تمام عناصر و املاح و ویتامین هایی را که گل فراهم می کند و زنبور می پروراند و آن را قابل جذب در خون می سازد را دارا می باشد . از طرفی کیفیت عسل طبیعی 10 برابر بیشتر از عسل مصنوعی است که از دادن آب و شکر به زنبوران بدست می آید. عسل مصنوعی صرفا برای تغذیه زنبوران تا حدی مناسب بوده و برای انسان اهمیت چندانی ندارد .

زنبور عسل، عسل خود را در داخل شان (قاب) و درون سلولهایی ار جنس موم ذخیره می کند.

زنبورداران معمولاً طی مراحلی با استفاده از دستگاهی به نام اکستراکتور عسل را از موم آن جدا می کنند و به بازار عرضه می کنند.

این عسل، عسل بدون موم یا در اصطلاح عامه آب کرده نامیده می شود که معمولاً در بسته بندی های نیم کیلویی و یک کیلویی عرضه می گردد.

 

عسل مومی

زنبور عسل، عسل خود را درون شان هایی از موم ذخیره می نماید. عسل مومی (یا عسل در شان) بهترین طعم را داشته و معمولاً گرانتر از عسل استخراج شده است.

موم زنبور عسل:

موم زنبور عسل ، ماده  اولیه ساختمان سازی در کندو است ، موم زنبور عسل توسط چهار جفت غدد موم ساز ، که  زیر شکم زنبور های کارگر قرار دارند ترشح می شود . ترشح موم توسط زنبورهای کارگر، موقعی که به سن حدود 2 هفتگی می رسند به حداکثر می رسد. ترشح  موم در ساعات گرم روز ، موقعی که درجه حرارت 33 تا 36 درجه سانتیگراد  است انجام می شود . برای ترشح موم زنبورهای کارگر مقدار زیادی عسل  و یا شهد تغذیه می کنند و طی یک سری واکنش های شیمیائی قند را به موم تبدیل می کنند.

خواص فیزیکی و شیمیائی موم زنبور عسل:

از نظر فیزیکی موم زنبور عسل دارای بوئی مطبوع بوده و فاقد طعم مشخصی می باشد، موم خالص چرب نبوده و چسبناک نمی باشد. رنگهای آن از زرد روشن متمایل به سفید تا قهوه ای پر رنگ بوده که رنگ آن بستگی به نوع گلی دارد که زنبوران از آن گرده جمع آوری می کنند . موم ها در اثر مرور زمان و تاثیر عوامل جوی به تیرگی می گرایند.

مقطع موم بعد از شکسته شدن به صورت دانه دانه و غیر آبدار می باشد . از آب سبکتر بوده و وزن مخصوص (چگالی) آن بین 950/0 الی 960/0 است . در هوای سرد سخت و شکننده و در هوای گرم متناسب با درجات مختلف نرم و نرمتر می شود . نقطه ذوب آن 61 تا 65 درجه سانتیگراد است . از 100 درجه سانتیگراد شروع به تجزیه نموده و حالت طبیعی خود را از دست داده و در 250 درجه سانتیگراد بخار می شود .

بعضی از خصوصیات فیزیکی موم زنبور عسل در انبارهای سرد پس از مدتی تغییر می کند . مثلاً در سطح موم یک لایه پودری بوجود می آید که دلیل آن معلوم نیست . نقطه ذوب این موم کاهش یافته و به حدود 38 درجه سانتیگراد می رسد .

از نظر خواص شیمیائی موم در کلروفرم  ، اتر ، بنزین ، نفت و دیسولفید کربن حل شده و در الکل سرد و آب غیر محلول است . به طور کلی موم خالص زنبور عسل ترکیبی از انواع استرها ، اسید های چرب ، الکل و هیدروکربن  های سنگین می باشد . صرف نظر از لارو پروانه مومخوار ، هیچ حیوانی اسید ها و شیره های لازم برای هضم موم را ندارد .

 

موارد استفاده و کابرد های موم توسط زنبور عسل و انسان :

اصطلاح مومیایی نشانگر وجود و استعمال موم از آغاز تاریخ می باشد . مومیایی اجساد و فراعنه ، استفاده در نوشتن ،  نقاشی ، مجسمه سازی و غیره از تاریخ باستان و موارد متعدد استفاده از این ماده در قرن معاصر اهمیت استفاده از موم را ثابت می کند . به طور مختصر و به تفکیک برخی از موارد استعمال موم به شرح زیر می باشد :

صنعت زنبور داری :

عمده ترین مصرف موم ، استفاده از آن به صورت ورق موم آجدار که به عنوان پایه  حجرات در اختیار کلنی زنبور عسل قرار میگیرد تا تولید عسل کلنی از طریق صرفه جوئی در انرژی و صرف شهد ساختن موم بیشتر گردد . 

صنایع آرایشی  Cosmatie industry  :

به عنوان ماده اولیه برای ساختن انواع پمادها ، رژ لب ، کرمها ، روغن مو ، عطر ، ماسک زیبائی به خاطر جذب سریع موم به وسیله پوست  و همچنین بخاطر اینکه پوست انسان  را نرم و صاف می کند استفاده می شود .

در صنایع شمع سازی  Candle industry :

بهترین انواع شمع ها توسط موم زنبور عسل تولید می شوند .  این شمع ها دارای خواص زیر هستند:

1 – بدون دود .

2 – بوی مطبوعی دارند .

3 – دوام زیادی دارند .

البته با وجود قیمت بالای موم کمتر استفاده می شوند و پارافین جای موم را گرفته است .

در صنایع دندان سازی Dental ladustry   :

به عنوان قالب استفاده می شود .

در صنایع دارو سازی industry Pharmaceutical :

برای ساختن انواع داروها ، کرمها ، انواع قرص ها و . . .  استفاده می شود .

در صنایع ضد آب کردن بعضی از مواد Proofing industry Water .

در صنایع آدامس سازی Gum industry.

در صنایع مرکب سازی   Ink industry

همچنین در سایر صنایع از جمله نساجی ، چرم سازی ، واکس سازی ، کاغذ سازی ، چوب ، فلزات و . . . استفاده می شود .

مصارف متفرقه :

پیوند درختان ، ضد آب کردن مواد ، جلا دادن کف منازل ، مواد چسبدار ، مرمر ،رنگ و روغن ، صحافی و بسیار از مصارف دیگر استفاده می شود .

امروزه با پیشرفت علم  و قیمت بالای موم  مواد دیگر جایگزین موم شده و این موارد یاد شده مصرف موم  در اغلب موارد خیلی کم و ناچیز شده است .

خواص درمانی عسل شان

عسل همراه با موم که از نظر گرده گل، بره موم و موم غنی است در مورد سینوزیت، زکام اسپاسمی، ناراحتی های تنفسی، ورم معده و ورم لثه موثر است. در رابطه با برفک دهان آن را باید جوید.

موم ماده ای است که می تواند به سرعت بوسیله پوست جذب شود به همین دلیل امروزه از موم در ساخت وسائل بهداشتی آرایشی نظیر کرم ها، پمادها، ماسک های زیبایی صورت و غیره از اهمیت بسزایی برخوردار است.

جان ویس پژوهشگر آمریکایی جویدن فراورده ای از موم و عسل را برای پاک کردن راه های بینی و حلق توصیه می کند و در مورد سینوزیت، تنگی نفس و زکام آن را دارویی بی نظیر می شناسد. برای این کار بیماران باید هر ساعت نصف قاشق مرباخوری عسل با موم مصرف نموده و موم آن را یکربع بجوند.

جویدن موم عسل زنگ دندان ها را می زداید و لثه ها را محکم می کند؛ همچنین باعث ازدیاد ترشح بزاق جهت فعالیت ترشحی و حرکتی معده و سوخت و ساز بدن شده و اثر قابل توجهی روی گردش خون و ظرفیت کار ماهیچه ها دارد.

 


برچسب ها: عسل طبیعی با موم ، موم زنبور عسل ، کاربرد موم زنبور عسل ، خرید عسل طبیعی مومی ، فروشگاه عسل طبیعی ، خرید اینترنتی عسل در تهران ، خرید عسل مرغوب و خالص و مطمئن و استاندارد ،

دنبالک ها: عسل طبیعی کوهستان ،