تبلیغات
فروشگاه عسل کوهستان
سایت عسل کوهستان
عسل طبیعی کوهستان،مرغوبترین عسل خالص ایران - عسل طبیعی کوهستان و گرده گلهای تهیه شده توسط زنبور عسل

گرده چیست؟

 

در کنار عسل، گرده گل مهمترین غذایی است که زنبور عسل برای زیستن و رشد بدان نیاز دارد و آن را از روی گلهای گیاهان جمع آوری و به کندو آورده و صرف تغذیه لاروها می نماید. بدون گرده لاروها و زنبورها قادر به ادامه حیات نیستند.

 

گرده افشانی

 

 بارور شدن گلها که باعث بوجود آمدن میوه و دانه می شود، هنگامی انجام می شود که گرده گل با تخمدان که تخمکها در آن قرار دارند، تماس پیدا کند. این باروری از طریق انتقال گرده گل را گرده افشانی می گویند.

زنبورهای عسل ضمن جمع آوری شهد گلها موثرترین عامل در گرده افشانی هستند. زنبور عسل بخشی از گرده را روی تخمدان گلهای دیگر که به صورت ارادی به سراغ آنها می رود قرار خواهد داد. در کشورهای اروپایی و امریکایی باغداران کندوهای زنبورداران را در فصل مورد نظر برای انجام عمل گرده افشانی اجاره می کنند.

 

جمع آوری گرده

 

زنبورداران اخیرا علاوه بر جمع آوری عسل، گرده را نیز جمع آوری می کنند؛ زیرا ارزش گرده با رشد کنونی رژیمهای بهداشتی و طب طبیعی به سطح جالبی رسیده است. خواص درمانی گرده گل به اندازه ای است که روز به روز تقاضا برای آن افزایش می یابد به همین دلیل زنبورداران در جمع آوری گرده گل درآمد مکمل و خوبی برای خود ایجاد کرده اند.

 

خواص دارویی و درمانی گرده

 

گرده گل در وهله اول قبل از هر چیز یک تقویت کننده طبیعی است که وضعیت عمومی شخص را بهبود می بخشد. بخاطر خواصی که در آن موجود است، کاربرد متنوعی را می توان برای گرده نام برد:

 

1- تنظیم کننده عمل روده: گرده گل فعالیت روده را عادی کرده و تنظیم کننده قابل توجهی برای آن می باشد. مخصوصا گرده هایی که توسط زنبورداران جمع آوری می شود نوعی ماده غذایی عالی برای روده محسوب می شود.

 

2-  گرده گل و رفع کم خونی: گرده گل در کم خونی های خطرناک و کم کردن فشار خون موثر است. این ماده هموگلوبین و اریتروسیت خون را افزایش می دهد.

 

3- رفع حساسیت: بیماران حساس به گرده گل در صورت خوردن عسل و یا عسل مومی (شان عسل) به خاطر داشتن گرده گل در آنها، تدریجا درجه حساسیت کاهش یافته و بهبود می یابند.

 

4- گرده گل اختلالات در کارایی اعمال بدن را تنظیم نموده و متابولیسم های ناقص را متعادل می سازد.

 

5- گرده گل به افرادی که دوران نقاهت را می گذرانند و یا به افراد خسته و ضعیف نیرو می بخشد. به افرادی که دچار بی اشتهایی هستند امکان می دهد اشتهایی خود را بازیابند.

 

6- گرده گل به طور کلی در کمبودهای مواد معدنی، تاخیر در رشد و شیر دادن تجویز می شود.

 

7- درمان یبوست توسط گرده گل بسیار موثر است. این ماده با تخمیرهای روده ای و کولیت ها مبارزه می کند. در درمان کولی باسیلوز و باکتری های روده ای بسیار موثر است.

 

ترکیبات گرده زنبور

 

به همان تعداد گل که در طبیعت وجود دارد، به همان اندازه گرده نیز وجود دارد. اشکال و اندازه دانه های گرده گل از کوچکترین آنها که یکهزارم میلی متر تا بزرگترین که دودهم میلی متر واقعا بسیار متنوع است. رنگ آنها بسیار متنوع و از زرد کمرنگ تا سیاه که در این میان، رنگهای قهوه ای و قرمز نیز وجود دارند.

ترکیبات گرده گل عبارتند از پروتئین که 35% آن را تشکیل می دهد. و اکثر پروتئین های گرده گل از اسیدهای آمینه اساسی که بدن انسان قادر به تولید آنها نیست و اسیدهای آمینه تسریع کننده رشد تشکیل شده اند. ارزش غذایی گرده گل را هنگامی می توان اندازه گرفت که به نقش این پروتئین ها و خصوصا خواص هر یک از اسیدهای آمینه پی ببریم:

 

لیزین:          باعث تثبیت کلسیم شده، اشتها را تحریک می کند. هضم غذا را آسان می کند و برای تجدید گلوبولهای قرمز مناسب است.

 

تریپتوفان:     امکان جذب ویتامین PP را که کمبود آن باعث ایجاد بیماری پلاگر می شود فراهم می آورد.

 

آرژنین:         از ناتوانی، سردمزاجی و نازایی جلوگیری می کند.

 

هیستیدین:  امکان تولید هموگلوبین خون را فراهم می کند.

 

فنیلالانین:    متابولیسم ویتامین C را مشروط می سازد.

 

سیستین:    نرمی پوست را بهبود می بخشد.

 

تیروزین:       از پوست در برابر خورشید محافظت می کند.

 

لوسین:       به کارایی مناسب لوزالمعده کمک می کند.

 

میتونین:      برای کبد و دستگاه گوارش مناسب است.

 

تمامی اسیدهای آمینه ای که در سلول های زنده وجود دارند، در گرده گل نیز یافت شده اند. گلوسیدها خصوصا نشاسته و لاکتوز (حدودا 40%)، لیپیدها (5%) و آب (5%) ترکیبات گرده گل را تکمیل می کنند. 15 درصد باقی مانده عناصر مختلفی هستند که برخی به خاطر عدم انجام تجزیه دقیق هنوز شناخته نشده اند.

اما ترکیبات شناخته شده عبارتند از:

 

·         ویتامینهای گروه B، ویتامین C، E و پروویتامین A. ( از گرده گل برای بدست آوردن مقادیر زیادی کاروتن ( پیش ویتامین A) می توان استفاده کرد.)

·         اکثر نمکهای معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر و ... .

·         تعدادی از ریز عنصرها

·         آنزیمهایی که برای متابولیسم بسیاری از اعمال بدن مفید هستند.

·         عناصر آنتی بیوتیک، باکتریواستاتیک

·         روبتن که گلوکسیدی است با تاثیر مناسب بر مقاومت مویرگها.

 

در ایران هنوز مردم از موارد استفاده گرده گل اطلاعی ندارند ولی در کشورهای امریکایی و اروپا تقاضا بیشتر از عرضه به بازار است.

 

طریقه مصرف

 

بهتر است گرده گل صبح ها بصورت ناشتا مصرف شود.

1- می توان از طریق جویدن یا به صورت پودر مخلوط با یک لیوان آب قبل یا بعد از غذا نوشید.

2- می تون مخلوط با عسل به نسبت 1 به 1 ، یا 1 به 2 مخلوط کرده و اتفاده نمود. در ضمن مخلوط با ماست، پنیر و مربا نیز به همان روش قابل مصرف است.

3- می توان داخل کپسولهای خوراکی ریخته و مصرف کرد.

4- به عنوان ماده فعال در تولیدات بهداشتی با مصارف خارجی.

 

مقدار مصرف در روز 30 گرم (دو قاشق سوپ خوری)؛ که مدت مصرف آن می تواند یک دوره یک ماهه پس از پایان هر فصل یا دو بار در سال، اوایل پاییز و اواخر زمستان باشد و اگر یکبار در سال مصرف شود بهتر است در بهار باشد.

 

 


برچسب ها: خواص درمانی گرده گل ، گرده گل چیست ، طرز مصرف گرده گل ، خرید گرده گل ، فروشگاه اینترنتی گرده گل ، فروشگاه عسل طبیعی ، خرید گرده گل و عسل طبیعی در تهران ،

دنبالک ها: عسل طبیعی کوهستان ،